Lilypie First Birthday Şeritler

15 Temmuz 2010 Perşembe

Defneciğim Eskişehir'de...

Ayşecik serisi gibi sürekli gezip tozuyor benim fındık kızım yahuu! Önce İstanbul sonra İzmit, şimdi de Eskişehir'i fethettik minnoşumla. YHT ile gittik geldik pazar günü Osi'lerle. Özellikle "çibörek" yemek için gittiğimiz kentte ne faytona bindik ne gondola bindik! :)P Oturduğumuz hiçbir cafe-restaurantı beğenmedik, yediklerimizden memnun kalmadık! :( Porsuk kenarında keyifle oturmadık! Yani planladığımız hiçbir şeyi yapmadık. Valla Defne yüzünden değil, minnoş kızım hiç sıkıntı çıkarmadı yine bize maşallah ama biz kendi uyuzluğumuzdan başarısız bir gezi tecrübesi yaşadık.

Bir şeyler içmek için öğlen sıcağında soluklanmak için "Odun Pazarı"nda oturduğumuz minik bir çay evinde fındık kızımla koklaştık durduk.

"Biz 'çibörek' yemeye geldik nerede yenir acep?" deyince çayevindeki bayanın önerdiği Kırım Tatar Derneğinde çibörek yemeye gittik. Hepimiz birer porsiyon istedik, herkese beşer adet çibörek gelince nasıl bitiririz derdine düştük ve tabakları bir anda görev edinmiş gibi boşalttık valla! :)))
A bu arada biz yok çibörekçi yok porsuk morsuk diye bir esnafa sorularımızı yönelttiğimizde adam açık ve net olarak "ne var ki burada, niye geldiniz!" demesin mi!

Defnecik güzellik uykusundan uyandığı ve onu beslemekte geciktiğim için bu yazıyı burada noktalıyorum.

5 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

resim süper ahh ahh o çiğbörekler ne lezzetlidir kimbilir

Alo Elo! dedi ki...

:)) teşekkür ederiz! evet güzeldi biz kıymanın akan suları önce yağ sanıp yemekten vazgeçecektik ki değilmiş!

ycurl dedi ki...

Bir Eskisehirli olarak esnafin ne var ki burada yorumuna koptum desem :) Ciborek icin sizin gittiginiz yeri bilmiyorum ama Eskisehir Cigborek Evi ve Has Kirim Ciborekcisi var bilinen. Aslinda cok guzellesti sehir yani bana da saka gibi geliyor insanlarin Eskisehir'e gezmeye gitmesi :))

Alo Elo! dedi ki...

:))) odun pazarının içinde kırım tatar derneğinde yememizi önerdi bir bayan.

Adsız dedi ki...

Cimcime nazar olacak annesi, yokmu hiç nazarlık ekleyelim şu bloğa ?