Lilypie First Birthday Şeritler

27 Temmuz 2010 Salı

Küçük bebeklere su versek de mi ferahlatsak, su vermesek de mi nasıl ferahlatsak!

Nurturia'da gezinirken okuduğum yorumlardan birinde üyelerden birinin çocuk doktoru bir arkadaşı bu sene tıp kongrelerinde 0-6 ay arası bebeklerde böbrek taşı vakalarının arttığının, bunun da su verilmemesinden kaynaklanabileceğinin konuşulduğunu söylemiş. Bazı çocuk doktorları su önermeye başlamış.
Eee n'oldu şimdi? Eskiye döndük mü bak! Büyüklerimiz "susamıştır çocuk su ver az" dediklerinde bilmişlik yapıp "Aaa yooo, su verilmemeliymiş bebeklere, doktorlar öyle söylüyor." diyoruz. Bak işte yine ne varsa eskilerde var. Zaten biz nasıl büyüdük allasen! Sanırım annelere kulak vermek gerek. Doktorlar da yeni yeni bilgiler ortaya atıyor. Tabii her konuda değil ama bazı konularda da her söylenene inanmamak gerek diye düşünüyorum.

5 yorum:

ycurl dedi ki...

Yillarca ispanakta demir var dendi, bogazini usuttugunde sicak ic dendi. Ama simdi biliniyor ki ispanakta demir miktari hic o kadar yuksek ve bogazini usuttugunde soguk su icmek daha yararli :) Ben her gun vermesem de bir cay kasigi filan verdim cunku burasi cok sicak ve cildi cok kurumustu. Ama annenin bol su icmesinin onun su almasinda buyuk etkisi oldugunu dusunuyorum.

Alo Elo! dedi ki...

hmmm o zaman eşimin tüm ısrarlarına rağmen su tüketimini ihmal ettiğim için kendimi suçlu hissediyorum. ara ara kendime geliyorum ve çok su içiyorum ama. :) sadece ıspanakla kalsa iyi. bazı doğru bildiklerimizin çoğu sanki çöpe atıldı.

Adsız dedi ki...

Biz çok su verdik.Allah razı olsun Alman doktorumuzdan. Ashley çok su içerek geçirdi bebekliğini .Hiçbir zararını görmedik. Çok olmamak kaydı ile sizde gönül rahatlığı ile verebilirsiniz.

Adsız dedi ki...

Tabi 15 sene önceden bahsediyorum bunu ekliyeyim,ama yurtdışındaki düzeyi biliyorsunuz.
Allah analı babalı büyütsün bu miniği.
Sevgiler

Alo Elo! dedi ki...

çok teşekkür ederim. zaten bi yerden sonra amaan nolcak yahu diyerek her şeyi yapıyor insan. emziği musluk suyuna tutmak falan. sevgiler...