Lilypie First Birthday Şeritler

24 Temmuz 2009 Cuma

leziz sebze yemeği veya çorbası


Dün akşam bir Rus kanalında izlediğim ve henüz yapmadığım ancak çok lezzetli ve de sağlıklı olduğunu düşündüğüm bir yemeğin tarifini paylaşıyorum.

Malzemelerimiz:
soğan (galiba 1 adet orta boy yeterli)
havuç
karnabahar (Her ne kadar karnıbahar olarak bilinse de doğru yazımı böyledir.)
bezelye içi
işte göz kararı kuşbaşı doğranmış dana veya tavuk eti
defne yaprağıydı heralde :o)P
patates (4-5 adet orta boy haşlanmış olarak kenarda bi yerde beklesin.)
1 adet yumurta
süt
un
su
tuz

Soğanlarımızı yağda çevirelim. Havuçlarımızı daha şık görünmesi için verevine keselim, etimizi ekleyelim (bence önce et konulmalıydı ama öyle olmadı işte neyse nasıl biliyorsanız öyle yapın bence) ve biraz çevirelim, karnabahar ve bezelyemizi de ekleyelim, efenim defne yaprağı olarak gördüğüm (başını kaçırdığım için) zamazingoyu da eklemeyi unutmayalım (aman canım aklınıza yatmadıysa koymayın). Bunları bir güzel karıştıralım, yaklaşık iki yemek kaşığı un katalım, ardından sıcak su katalım göz kararı (mercimek çorbaya katar gibi). Ya valla çok güzel olacak, merak etmeyin. Sonra biraz kaynadıktan sonra süt katalım bir su bardağı kadar.

Onlar pişedursun biz haşlanmış 4-5 adet patatesimiz vardı ya onları bir güzel elimizle mıncıklayalım (tırnaklarımız uzunsa keselim, yüzüklerimiz varsa çıkaralım, yok eldiven takalım). 1 yumurtayı sarı ve beyazıyla birlikte katalım, iki yemek kaşığı un ekleyelim, tuz katalım, iyice ezelim. Küçük toplar yapmak üzere ellerimizde yuvarlayalım. Eğer toplanmıyorsa unumuzu biraz daha koymalıymışız demek ki diye düşünelim. Topçuklarımız hazırsa tencereye atalım, karıtırıp pişme süresinin bitmesini bekleyelim. İyi aşçılar ne kadar beklemeleri gerektiğini gayet iyi bilirler.

Afiyet olsun! :)

Geri bildirimlerinizi bekliyorum!

yahu bu arada rus kanalındaki yemek tarifini ne de güzel anlamış ve de anlatmışım. vay bee!

3 yorum:

quill21 dedi ki...

amanin bi actim ayni gune bi suru dillendirme :) opuyorum sekercim takipteyim

Alo Elo! dedi ki...

:)) merci ciciş!

cakiltasi dedi ki...

hahaha aşçıbaşı seni:)